Uplink - Trust is a Weakness!

Tal om computerspil i alle former og afskygninger.
Besvar
Brugeravatar
Morten N Andersen
Administrator
Indlæg: 294
Tilmeldt: tors 5. maj 2011, 20:50
Kontakt:

Uplink - Trust is a Weakness!

Indlæg af Morten N Andersen » tors 9. jun 2011, 22:53Uplink foregår i en ikke så fjern fremtid, hvor verden efterhånden styres næsten totalt af store firmaer, som konkurrerer hensynsløst med hinanden. Samtidig har behovet for konstant udveksling af data gjort, at firmaerne samtidig er koblet sammen i et stort netværk, afløseren af det nuværende Internet.

Kombinationen af sårbare firmaer, i intens konkurrence med hinanden, har åbnet mulighed for et lukrativt marked for "sikkerhedsspecialister", og det er her Uplink Corporation, og deres agenter, kommer ind i billedet - hvad end et firma har brug for: Et kig på konkurrenternes seneste research, en sabotage af samme for at kunne komme først på markedet med et konkurrende produkt, eller sågar et falsk uddannelsesbevis eller dækidentitet for en af deres ansatte (eller en tur i spjældet for en af deres konkurrenters ansatte), så kan Uplink sætte dem i forbindelse med en agent, som kan hjælpe dem med at "løse" deres problem.

I Uplink spiller du en af disse agenter. Når du starter spillet, registrerer du dig som laveste level agent hos Uplink Corporation, og lejer deres laveste grad af gateway (en maskine på det globale firma-netværk). Samtidig får du adgang til Uplink's interne server, hvilket giver dig adgang til det sorte marked for hacking-relateret software, mulighed for at opgradere din gateway til en bedre grundmodel, eller med bedre hardware. Men vigtigst af alt, giver det dig adgang til den jobbørs, hvor desperate corporations hyrer agenter til at udføre deres beskidte hacking-missioner.

I starten af spillet, får du kun lov til at tage de simpleste missioner, f.eks. at bryde ind i en relativt ubeskyttet computer for at stjæle eller kopiere en enkelt fil. Men i takt med at dit reputation stiger, som følge af successfulde missioner, så kan du påtage dig større og mere udfordrende opgaver. Jo større missioner, desto bedre beskyttede er målene, og desto bedre og mere avanceret software og hardware har du brug for. Sådanne opgraderinger kan du heldigvis købe direkte fra Uplink... så længe du kan skaffe den nødvendige kapital...

Alt i alt, er Uplink et spil hvor grafikken i kombination med gameplayet giver en fantastisk indlevelse. Så hvis du kunne tænke dig at opleve at være hacker, som de ses på film, så kommer Uplink i hvert fald tæt på :twisted:

Billede
På denne skærm laver man en rute fra sin maskine til målet, som kan indeholde så mange mellemled som man kan overskue - hvert link giver op til et par sekunders ekstra tid inden man bliver sporet...

Facts:
Genre: Strategi
Mere info på den officielle side, hvor spillet også kan købes (der er også en demo). Spillet sælges også på STEAM

Billede
Det simpleste sikkerhedssystem du vil støde på, er en simpel login-skærm, som kan besejres af en kodeordsgætter (jo bedre version du køber, desto hurtigere gætter den). Senere i spillet vil du dog støde på mere avanceret sikkerhed.

Gode sider:
  • Stemningen/indlevelsen er i top!
  • Støt et originalt indie-spil!
  • Grafikken og kontrollen understøtter hacking-temaet perfekt.
  • Hektisk! Især i starten af spillet, hvor hvert hack er et kapløb med tiden, for at nå at gøre missionen færdig, inden de du "besøger" når at blive færdige med sporingen.
  • Masser af nørdede easter-eggs skjult i spillet! :ugeek:
Knapt så gode sider:
  • Ingen savegames - hvis du dummer dig, er du færdig! - temaet taget i betragtning kan dette dog også ses som en god side 8-)
  • Da missionerne genereres tilfældigt (bortset fra story-missions), og der kun er et vist antal forskellige missioner, kan spillet blive en smule ensformigt på den (lange) bane.
  • Selvom Introversions community i det store og hele er ok, så var deres Uplink-subcommunity i en lang periode omtrent så slemt som HoN's :-P Det er blevet lidt bedre med årene, men det kan stadig bedst betale sig kun at besøge forummet for den excellente FAQ og den endnu mere excellente Ultimate Guide to Uplink ;) Dog er det at lære at spille spillet en væsentlig del af underholdningen, så de bør kun bruges i nødstilfælde.
Konklusion: Spillet er unikt idet det simulerer "hacking" uden at være for komplekst. Jeg kan varmt anbefale spillet til de som er interesserede i temaet! :)

Billede
Større succesfulde hacks, kan man læse om i nyhederne dagen efter.
Morten Nygaard Andersen
Webmaster

Besvar

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst