Minecraft - udforsk, byg, craft og overlev!

Tal om computerspil i alle former og afskygninger.
Besvar
Brugeravatar
Morten N Andersen
Administrator
Indlæg: 294
Tilmeldt: tors 5. maj 2011, 20:50
Kontakt:

Minecraft - udforsk, byg, craft og overlev!

Indlæg af Morten N Andersen » man 30. maj 2011, 21:42

Det er morgen - et landskab af klodser strækker sig i alle retninger. På himlen kryber den firkantede sol sig langsomt i retning af den modsatte horisont. Når du bevæger dig rundt kan du se forskellige klodser - græsdækket jord, solid klippe, måske endda sand, hav, og træer. Men idyllen vil ikke vare evigt, og det er tid til at bygge et skjul...

Det er middag - kun ved brug af dine hænder, fældede du dit første træ - af træet byggede du en arbejdsbænk - og med den, og mere træ, din første hakke og din første spade, og tiden var rede til at bygge et skjulested. Hurtigt brugte du din spade og hakke til at grave par passende klodser op, for derefter at stable dem sammen til fire vægge og et tag - måske af jord, måske af sten, måske af træ - men et sikkert skjulested uanset hvad.

Det er eftermiddag - med hakken kunne du få sten, og med sten bygge en ovn. Og i ovnen, brændte du træ til trækul, nok til en god håndfuld fakler. Monstre hader lys - og natten er rarere hvis man kan se indersiden af sit hus. Med sten kunne du også bygge bedre redskaber - en hakke, en økse, en spade - og også et sværd til at bekæmpe monstrene. For dagen er ved at være omme...

Det er aften - du løber tilbage til dit skjulested, og i arbejdsbænken former du træ til en hoveddør til at blokere åbningen bag dig. Det er tid...

Det er nat - udenfor kan du høre monstrene vandre rundt - du overvejer at storme ud og møde de dødbringende fjender med dit sværd - eller måske vente til det atter bliver morgen, og de levende døde brænder op i solens stråler. Uanset hvad, er det kedeligt at vente - men sikkert - måske kunne du bruge tiden til at grave ned...

Det er morgen - du har overlevet første nat! Men du har ikke bemærket daggryet - da du gravede ned under dit hus, fandt du en jernåre - og ved at følge den, brød du igennem væggen og ud i et hulesystem! Hvilke forunderlige mineraler og skatte venter der monstro her i jordens dyb? Drager du dit sværd, og begiver dig ned for at finde ud af det? Drager du istedet tilbage til overfladen i jagten på forsyninger deriblandt nok læder til en brynje, således at du vil have større chance mod væsenerne som lurer i det underjordiske? Føler du trang til at udforske den bjergtop du kunne skimte i det fjerne, eller kontinentet på den anden side af havet? Eller måske er det nu tid til at bygge et fantastisk bygningsværk, til at være et mere værdigt hjem end dit lille skjulested? Uanset hvad du vælger, kan du gøre det i Minecraft!


Billede
Udsigt over en bjergdal

Udforsk!
En uendelig verden at udforske. Næsten i hvert fald - Minecraft skaber verdenen efterhånden som du udforsker den, og kan få et overfladeareal på helt op til ca. 8 gange Jordens. På overfladen kan du finde fantastiske klippeformationer, skove, ørkener, øde sletter, søer og have, fyldt med omstrejfende dyr - og i undergrunden, fantastiske hulesystemer, som kun brydes af de underjordiske floder og strømmene af lava. Og i jordens dyb kan du finde sjældne materialer, som du kan bruge til mere effektive redskaber.

Byg!
Næsten alle de klodser som verden består af kan, med de rette redskaber, samles op, og placeres som du vil. Og mange af dem kan craftes til andre byggematerialer, såsom trapper, stiger, døre, møbler, og andet. Andre materialer kan craftes til farve, som kan bruges til at farve uld i et virvar af farver. Byg en borg, eller et imponerende monument, eller måske en kopi af et af virkelighedens store bygningsværker - givet nok tid, kan selv de mest fantastiske bygningsprojekter blive til virkelighed. Og da Minecraft også kan spilles i multiplayer, er det endda muligt at samarbejde om kæmpe byggeprojekter.

Craft!
Find og kombiner klodser og materialer af forskellige typer, for at lave redskaber, rustninger, våben, farve eller endda møbler. Eller find svampe og nedlæg vildt, og tilbered det til livgivende mad. Uanset din spillestil, så gør bedre redskaber livet meget nemmere!

Overlev!
Om natten vrimler monstrene frem - du kan selvfølgelig krybe sammen i skjul til solen igen bryder frem, men hvorfor gøre det, når man istedet kan gå på jagt? Kæmp mod de udøde, nedkæmp monstre, og brug de materialer de taber til at crafte endnu mere effektive våben. Du kan endda tæmme ulve, og føre dem ud på jagt! Eller drag på farefulde ekspeditioner ned i de underjordiske hulesystemer, tving monstrenes herredømme tilbage ved at bringe lys til undergrunden, og høst belønningen i form af sjældne dybliggende mineraler, og skjulte dungeons.

Billede
En borg kan ses i det fjerne

Facts:
Genre: First Person Sandbox game
Mere info på den officielle side, hvor spillet også kan købes.
Spillet har også en wiki, med meget mere detaljerede informationer.

Gode sider:
  • En sandbox med masser af muligheder! Udforsk en verden, forsvar dig mod monster-horderne, eller byg et imponerende bygningsværk - kun fantasien sætter grænser!
  • Understøtter multiplayer, så man sammen kan udforske verdenen, eller bygge noget virkeligt imponerende!
  • Under konstant udvikling, så der kommer jævnligt nye features til.
  • Da spillet stadig er i beta, får man 25% rabat når man køber det (og spillet koster derved kun ca. 110 kr.). Ved at købe nu får man selvfølgelig også den færdige version med i købet. Spillet er efter planen færdigt d. 11/11 2011.
  • Støt et originalt indie-spil!
  • Notch (manden bag spillet) har luftet ideen om at offentliggøre kildekoden til spillet, så modders kan ændre spillet officielt. Med et basespil som er så åbent, vil der med garanti komme massevis af forskellige typer mods.
Knapt så gode sider:
  • Da spillet består af klodser, er grafikken temmeligt firkantet - det er en del af charmen, men vil nok afskrække de som sætter grafik over indhold ;)
  • Spillet er stadig i beta, så der findes hele tiden fejl, og features ændres og tilføjes konstant. Spillet er derfor heller ikke så stabilt som et færdigt spil.
  • Spillet er klart målrettet til folk som kan lide sandbox-games - folk som foretrækker spil som har en klar retning og/eller et klart mål, vil ikke få meget ud af Minecraft. I Minecraft, får man det ud af spillet som man selv lægger i det, så det vil ikke være alles kop te...
Konklusion: Hvis du kan lide sandbox games, så er Minecraft et must! :)
Morten Nygaard Andersen
Webmaster

Besvar

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst